28 augusti 2021
15:00

Referat: Forssa BK - Fagersta Södra IK

George Minassian gjorde mål när Södra spelade 1-1 mot Forssa
Södra tog en pinne på bortaplan mot topplaget Forssa som innan matchen hade 7 raka matcher utan förlust . Lagen hade varsin halvchans innan Forssa får ett fint frisparksläge i den 11:e minuten men skottet fastnar i muren . Södra sticker upp omedelbart och Neil Hillion prickar stolpen i anfallet efter . I den 14:e minuten skickar George in bollen i straffområdet och Mergim Ramadani får en tå på bollen som målvakten i Forssa räddar . George får ett fint läge i den 15:e men avslutet går rakt på mv . Nästa läge är också södras i den 24:e minuten när Neil är igenom men återigen räddar målvakten skottet . Forssa tar ledningen 1-0 på sin första målchans i matchen i den 34:e minuten , efter en snabb omställning gör man ett fint mål . Mergim får ett bra läge i den 40:e minuten men avslutet räddas till hörna av målisen . Forssa leder i halvtid med 1-0 .

Södra har ett bra läge i den 50:e minuten när Ylvi drar bollen över ribban . Södra fortsätter att jaga kvittering och George har ett kanonläge i den 51:a minuten men avslutet blev lite tamt . Södra har 2 lägen till utan resultat innan matchens lirare George Minassian gör 1-1 i den 75:e minuten på passning ifrån Gabriel Medina. George drar 2-3 gubbar och skär in i planen och prickskjuter in bollen vid närmsta stolpen . Forssa får en frispark i bra läge i den 83:e minuten men frisparken tar i ribban . Lagen har varsin halvchans utan resultat så matchen slutar 1-1 . Det här var en mycket bra div 3 match där det spelades fin fotboll . Södra hade återigen ett klart övertag chansmässigt men det är målen som räknas sägs det ??. Spelmässigt var det nog säsongens bästa insats .
Bäst i Södra var hela försvaret där anfallaren Max Holmgren fick spela sin första match i karriären som försvarare och gjorde det kanonbra dessutom. Framåt var George Minassian det stora hotet tillsammans med Neil Hillion . På mittfältet gjorde Daniel Johansson sin bästa match i södratröjan .